Gratis verzending vanaf € 50,-! Shop Now

Mini Cart

Als je mij op Instagram volgt (of in het echt kent ;)) weet je ondertussen vast al dat ik zwanger ben! Ik vind het heel erg leuk om deze keer mijn zwangerschap wat meer vast te leggen en gebruik dan ook (eindelijk!) mijn eigen zwangerschaps mijlpaalkaarten. Ik ga probeer af en toe een update te geven met hoe het gaat. Hier onder is te lezen hoe het tijdens mijn eerste trimester ging. Ondertussen ben ik al 15 weken zwanger, dus ik ga even terug in de tijd! (Mocht je trouwens helemaal niks met zwangerschaps-dingen hebben, sla deze posts dan gerust over, even goede vrienden! ;))

Week: 1t/m12
Cravings: De kroketten waren niet aan te slepen.. (oh en verder patatjes, poffertjes, pannenkoeken, paprika-wokkel en nibb-its chips, chocola met karamel (maar niet als reep) en alles wat zoet was)
Hoe groot is de baby: van helemaal niks tot zo groot als een pruim (bijna 6cm)
Blegh: Ik word misselijk van heeeel veel, maar boodschappen doen, eten maken, luiers verschonen en vuilniszakken zijn het allerergst, maar Koen was er niet, dus moest ik het toch wel doen af en toe 😉
Geslacht: Twijfel, twijfel! Ik ben wel misselijk, maar niet zo erg als bij E., dus misschien een jongentje? Maar verder wel dezelfde cravings, dus toch een meisje? Ik weet het gewoon niet haha..
Zin in: Met 13 weken weer een echo en deze keer is Koen erbij, taart eten op mijn verjaardag en rond 15 weken de geslachtsbepaling echo

Half juni had ik een positieve zwangerschapstest! Op vakantie werd ik niet ongesteld, terwijl ik dat wel had verwacht, maar ik durfde pas weer in Nederland een test te doen. (Wat als ik de Franse test helemaal verkeerd begreep ;)) We waren heel erg blij, maar het is ook heel erg spannend, omdat het de vorige keer misging.. Ik vertel mijn moeder al best snel dat ik zwanger ben, Koen gaat weer bijna varen en ik wil haar graag erbij hebben met de eerste echo.
In het begin heb ik niet zoveel klachten, vooral heel veel trek in kroketten! Maar rond de 6/7 weken begin ik toch wel wat misselijk te worden. Bij mijn dochter begon het overgeven precies bij week 6 en duurde het tot week 16, het ging de hele dag (en nacht) door en ik kon vooral bed-en-bank-hangen.
Ik was dus wel een beetje bang, alhoewel ik echt wel heel misselijk ben geweest (zeker ‘s ochtends en rond avond-eet-tijd), was het minder erg dan ik had verwacht. Maar ik ben wel heel erg vaak bij mijn ouders wezen eten, want koken was een enorme uitdaging!
Met bijna 8 weken had ik de eerste echo, ik was zo opgelucht toen alles helemaal goed was! Mijn meisje vond de echo trouwens helemaal niks, dus ze heeft mijn hand heel goed vastgehouden ❤ Er gingen steeds meer mensen op vakantie, daar zag ik wel ontzettend tegen op, werken lukte daardoor ook niet meer zo heel goed, maar stiekem was het daar ook veel te warm voor!
Rond de 9/10 weken kreeg ik opeens veel pijn en werd ik minder misselijk, precies tijdens de periode dat het de vorige keer mis ging. Op een gegeven moment hield ik het niet meer van de zenuwen en mocht ik gelukkig langskomen voor een extra echo. Alles was helemaal goed, de beeb was ontzettend gegroeid en zwaaide al! De dag na de echo was mijn misselijkheid trouwens weer helemaal terug en is niet meer weggegaan, zul je altijd zien.
Ik kreeg ondertussen al wel een echte buik, dat gaat veel sneller dan de eerste keer, al is een deel misschien ook wel food-baby. In onze omgeving weten veel mensen het ondertussen en dat is fijn. Ik hoop dat we het snel aan iedereen kunnen vertellen, is ook wel zo handig met zo’n buik ;), maar ik wil nog even wachten tot Koen thuis is en we met 13 weken nog een echo gehad hebben.

De zwangerschaps mijlpaalkaarten die op de foto’s gebruikt zijn, zijn hier te vinden!

Heeft jouw zoon of dochter een hele lieve juf (of meester)? Die verdient dan echt wel een aardigheidje aan het eind van het jaar, een lief bedankje! Ik heb wat ideetjes verzameld en hier vind je leuke kaartjes om een super lieve boodschap voor de juf op te schrijven. Mocht je nou per ongeluk niet zoveel knutsel tijd hebben, een chocolade reep met een van die leuke kaarten maakt denk ik ook elke juf blij! En ook zijn er hier fijne planners te vinden die de juf vast heel goed kan gebruiken na de zomer vakantie…

Wie is het? Spel
Sowieso een leuk spel om te spelen (met kindjes), maar extra leuk wanneer alle kinderen van de klas er op staan, hoe je het spel maakt kun je hier vinden.

Paraplu met handjes
Koop een paraplu, wat verf, verf de handjes en plaats ze op de paraplu. Zo gepiept en een heel leuk aandenken (aan de hele klas).

Persoonlijke snijplank
Een ontzettend lief persoonlijk cadeautje en ook nog eens heel erg bruikbaar. Kost wel wat voorbereiding en maaktijd, maar dan heb je ook meteen wel een echt aandenken aan zoon of dochter, hoe je het maakt vind je hier!

Meer ideeën vind je hier op mijn Pinterest bord!

Vaderdag begint nu al echt dichtbij te komen en bij vaderdag hoort natuurlijk een ontbijtje op bed! Nu kan ik dat helaas niet voor je verzorgen, maar ik heb wel iets gemaakt om het makkelijker te maken. Met deze menukaart weet jij precies wat jij (of je kids) moeten maken voor ontbijt.

Je download de menu kaart helemaal gratis hier: Ontbijt op bed – Vaderdag menu

Over 17 dagen is het vaderdag (17 juni)! Voor moederdag had ik natuurlijk al heel wat lekkere recepten verzameld, het resultaat van die recepten vinden de meeste vaders denk ik ook wel heel erg lekker. Maaaar toch heb ik ook wat recepten voor vaderdag verzameld, gewoon voor het geval dat hij niet zo van roze houdt 😉

Chocolade biercake – Laura’s Bakery

Vaders geef je misschien minder snel een doos bonbon’s voor vaderdag, maar deze chocolade cake vind ik best wel vaderdag-proof en stoer. Sowieso zijn Laura haar recepten altijd super fijn, dit recept vind je hier op haar site!

Pizza broodjes – Uit Pauline’s Keuken

Natuurlijk kun je met vaderdag prima wegkomen met broodjes van de bakker of supermarkt, maar van dit recept (of het resultaat ervan) wordt de gemiddelde vader denk ik wel net wat blijer 😉 Het recept is goed te doen en je zou het de dag van te voren al kunnen maken, zodat je het op vaderdag alleen nog maar hoeft op te warmen. Je vindt het recept hier, op de website van Uit Pauline’s Keuken.

Harten croissants – Laura’s Bakery

Dit recept zou eigenlijk ook prima voor moederdag kunnen (of welke dag dan ook ;)), deze hartjes zien er niet alleen leuk uit, volgens mij is het ook heel erg lekker! Van zo’n ontbijtje worden papa’s vast blij! Je kunt de jam natuurlijk ook vervangen voor iets hartigs als ontbijtspek of kaas. Je vindt het recept hier!

Bacon wrapped aardapel bites – The Kitchen

Waar moederdag bij mij gelijk staat aan heel veel zoets en chocolade, passen bij vaderdag wat meer hartige snacks vindt ik. Deze maak je best wel gemakkelijk, de site/recept is engelstalig, maar er staat zelfs een filmpje bij dus goed zelf te maken. Je vindt het recept hier.

Italiaans gekruide Vaderdagburger – Allerhande/AH

De meeste vaders lusten denk ik wel graag een hamburger, deze met italiaanse twist maakt hem vast blij! Het recept vind je hier!

Veel bak/kook plezier!

Het is bijna moederdag en hoewel je natuurlijk ruim op tijd je cadeautjes geregeld hebt is wat last minute moederdag inspiratie vast wel fijn! 😇
Met het resultaat van deze 5 recepten maak je jouw moeder sowieso blij, de supermarkten zijn dit hele weekend nog open, dus boodschappen shoppen is geen probleem. En je weet, liefde gaat door de maag! ❤
Ps. Ben je nou zelf de moeder waar het om draait, stuur dit dan gewoon lekker door! Een beetje hinten kan geen kwaad.. 😉

Moederdagcake/taart met vers fruit – cakejevaneigendeeg.nl


Deze cake ziet er lekker uit, is volgens mij goed te doen qua recept en heeft heel veel ingredienten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Eigenlijk dus echt een win-win-recept. En ook fijn, groot genoeg om zelf ook een stukje te nemen! Je vindt het recept hier:  www.cakejevaneigendeeg.nl

Aardbeien sheet cake met meringue frosting – acupoflife.nl


Iets anders dan een standaard taart, maar hij ziet er zo leuk uit en het recept is makkelijk! Volgens mij worden alle mama’s, maar ook de andere mensen in je omgeving heel erg blij als je dit maakt. Het recept vind je hier op de website van Shifra, A Cup of Life.

Frambozenbrownies – Allerhande/ah.nl


Chocolade en moederdag zijn de perfecte combi en laten we wel wezen, chocola is eigenlijk een perfecte combi met bijna alles, dus met dit recept zit je altijd goed. Je vind het recept hier, op de AH site.

Zomerfruit-vanillesmoothie -Allerhande/ah.nl

Naast allerlei cakes, taarten en brownies krijgt je moeder natuurlijk ook een ontbijt op bed. Een lekkere smoothie kan dan natuurlijk niet missen, deze is helemaal moederdag-proof. Je vind ook deze op de website van de AH.

Moederdagbrunch – laurasbakery.nl

Als je dan toch lekker met het ontbijt bezig bent, bij Laura’s Bakery (zoveel fijne recepten!) vind je allerlei heerlijke recepten voor een hele Moederdagbrunch. Natuurlijk voor je moeder erg gezellig om met het hele gezin te brunchen en met zoveel lekkers voor de rest ook zeker geen straf. Je vind het allemaal hier, op de site van Laura’s Bakery. 

Heel veel plezier deze moederdag en natuurlijk eet smakelijk! 😉